Skredsekker og ABS ryggsekker

Skredsekker og ABS ryggsekker

 

ABS sekker gir en god beskyttelse 

Det er veldig viktig å ha en ABS skredsekk hvis du skal kjøre offpiste. En skredsekk inneholder en airbag som hindrer deg i å bli begravd i snøen hvis uhellet skulle være ute og du blir tatt av et skred. Den kan redde ditt liv så det vil være dumt å unngå å kjøpe den bare for å spare penger.

Skredsekker fungerer som regel på den måten at du trekker i et håndtak som aktiverer en luftpatron. Denne patronen sender luft ut i to store poser i sidene på ryggsekken med det resultat at du flyter oppå snøen istedetfor å bli trukket med under og fanget i snømassene.  

Hos AktivVinter.no selger vi forskjellige merker og modeller innen skredsekker. Vi selger blandt annet Ortovox og de originale ABS-ryggsekkene. 

ABS Airbags

Hva er ABS Airbags? ABS Airbags er et tysk firma som er verdens ledende produsent av skredsekker. De var den originale produsent av  ABS-ryggsekker som inneholder en airbag, som kan forhindre at du blir begravet i et skred. På 1970 tallet ble en tysk skogvokter reddet fra et skred ved å ha en stige på ryggen sin. Han kunne lett ha mistet livet, men han overlevde og fikk ideen til det som vi i dag kjenner om en skredsekk.  

Firmaet ble etablert på 80 tallet av den erfarne skiløper og entreprenør Peter Aschaur som tok patent på ideen. Siden har de hatt suksess og i dag er det mange freeriders og offpiste riders som har fått øynene opp for hvor viktig det er med skredsikkerhet. Det finnes ikke et system som er like effektivt og sikkert som en ABS ryggsekk.

ABS selges i mer enn 25 land og har reddet mange liv opp igjennom årene. Firmaet lever fortsatt høyt på deres høye kvalitet og innovative idéer, og de utvikler løpende produktsortimentet. ABS ryggsekker er "Made in Germany", noe som generelt er et sterkt signal for god kvalitet.

Skredryggsekker er omdiskutert 

Det er ingen tvil om at skredsekker redder liv. Det er noe alle er enige om. Men det har også vært diskutert om skredsekken får skikjørere til å glemme alle forhåndsregler. Kritikerene mener at skredsekker er med til å skubbe grensene for hva man er villig til å kaste seg ut i. Det er en uting, da det er utrolig viktig å ta nødvendige forhåndsregler og ha skredkurs.

Blandt annet har ABS offentliggjort en markedsføringsvideo der freeskier Aymar Navarro blir tatt av skred ved et uhell. Denne videoen har fått en del kritikk fordi den forherliger skredutstyret og gir inntrykk av at det ikke er et problem at folk stoler for mye på deres utstyr. Du kan se videoen her: 

Hos AktivVinter.no anbefaler vi at du kjøper en skredsekk, den kan redde livet ditt. Men vi mener også at du samtidig skal ta de nødvendige forhåndsregler, så risikoen for å bli utsatt for skred minimeres.   

Hos AktivVinter.no forhandler vi i øvrig et utvalg av annet sikkerhetsutstyr som kan være godt å ha med i bakken. Vi har blandt annet skredutstyrryggbeskyttelse og skihjelmer. Det er viktig å beskytte seg selv i løypa, så undersøk våre andre kategorier for nødvendg sikkerhetsutstyr før neste tur i bakken. 

 

Gå til toppen

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.