Personvern og datasikkerhet

AktivVinter.no er opptatt av å beskytte informasjonssikkerheten til våre kunder og håndterer alle personopplysninger på en sikker og kryptert måte. Vi selger, videreformidler eller bytter ikke personopplysninger til tredjepart. 

Her kan du lese om hvordan AktivVinter.no behandler og oppbevarer personpplysninger.

Personvernpolitikken hos AktivVinter ble oppdatert d. 4. oktober 2018.

1. Eieropplysninger og kontaktopplysninger

AktivVinter.no
Org. nr. 921 253 907
Damvej 114
8471 Sabro
Danmark
Telefon: 62 78 38 16
Email: info@aktivvinter.no

2. Personvernansvarlig hos AktivVinter.no

Eportaler ApS er dataansvarlig for de personopplysningene som samles inn via nettsiden AktivVinter.no. Hvis du har spørsmål om behandlingen av dine personopplysninger kan du kontakte vår kundeservice via e-post til info@aktivvinter.no.

3. Innsamling av data og bruk av personopplysninger

AktivVinter.no samler aldri inn personopplysninger uten at du selv har gitt oss disse opplysningene med samtykke ved registrering, kjøp av varer eller deltakelse i en undersøkelse eller lignende. . De personopplysningene du gir oss blir lagret hos oss med hensikt til å kunne besvare din forespørsel til markedsføring, kundeservice, analyse av salg, gjennomføring av kjøp, osv. 

Vi gir ikke personopplysningene dine videre andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være et uttrykkelig samtykke fra deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss i gi ut informasjonen.
Vi samler ikke inn svært personfølsomme opplysninger om deg.

4. Behandling av personopplysninger – oppfyllelse av kontrakt

I forbindelse med ditt kjøp hos AktivVinter.no har du opplyst personoplysninger som:

• Navn
• Adresse
• E-postadresse
• Telefonnummer
• Betalingsopplysninger
• Klesstørrelse (ved kjøp av klær)
• Skostørrelse (ved kjøp av skistøvler)
• Høyde/vekt (hvis vi monterer skiene for deg)

Disse personopplysningene behandles av oss i forbindelse med ekspedering av ditt kjøp, da det er nødvendig for at vi kan oppfylle vår del av handelen. Vi oppbevarer vi opplysningene så du har mulighey for å reklamere på ordren. Vi er også pålagt til å bevare oplysningene i tilfelle av at noen varer av sikkerhetsmessige årsaker skal tilbakekalles. Disse oplysningene blir oppbevart i den perioden bokføringsloven beskriver.
Opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse vil bli utlevert til de fraktselskapene vi samarbeider med, som PostNord og GLS som vil stå for levering av dine kjøp.

5. Behandling av personopplysninger – samtykke

Hvis du aktivt har gitt samtykke til å motta nyhetsbrev fra oss, enten via avkryssing av aksept under gjennomførsel av ordre, i en konkurranse, eller via en pop-up beskjed på hjemmesiden eller tilsvarende, behandler vi din e-postadresse og opplysningene om dine kjøp hos oss, inntil det ikke lenger er relevant. Det vil i praksis si, inntil du gjør oss oppmerksom på at du ikke lenger ønsker å motta e-post fra oss.
Du har alltid mulighet for å trekke samtykket tilbake. Dette kan gjøres enten ved å benytte linken i bunnen av våre e-poster eller ved å kontakte oss på info@aktivvinter.no og opplyse om at du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrev og tilbud fra oss.

6. Innsamling og behandling av data i forbindelse med konkurranser

AktivVinter.no arrangere inn imellom konkurranser hvor våre kunder og besøkende har mulighet for å vinne flotte premier. Ved deltakelse i disse konkurransene kreves det at den besøkende aktivt gir samtykke til at AktivVinter.no og eventuelle samarbeidere hver for seg kan samle inn, oppbevare og behandle deltakerens e-postadresse til markedsføring. 

Du kan enkelt trekke samtykket tilbake. Dette kan skje ved å enten klikke på en link for avmelding i bunnen av nyhetsbrevene, eller ved å ta kontakt med vår kundeserivce på e-post til info@aktivvinter.no

7. Datasikkerhet

Uansett om vi behandler personoplysningene dine med  for å kunne oppfylle en kontrakt eller på bakgrunn av samtykke fra deg, vil vi alltid behandle dine personoplysninger sikkert og fortrolig i overensstemmelse med gjeldende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven.

Dine oplysninger vil kun bli brukt til det formålet de er innamlet til, og vil bli slettet når dette formål er oppfylt eller ikke lenger relevant.

Vi bruker tredjeparter til behandling av dine betalingsopplysninger for å sikre at de håndteres så sikkert som mulig (for eksempel 3D secure), til dette formålet brukes QuickPay.

7.1 Databehandleravtaler

AktivVinter.no har inngått en databehandleravtale med de nevnte databehandlerene, samt forskjellige systemleverandører, IT-samarbeidspartnere, fraktfirma og andre virksomheter som vi deler data med, som er vår garanti for at de overholder gjeldende regler for beskyttelse, behandling og oppbevaring av dine personopplysninger.

8. Opplysning, innsigelse, endring, dataportabilitet og sletting

Du kan alltid kontake oss for å få opplyst hvilke av dine personopplysninger vi har lagret. Dette kan skje ved henvendelse til vår kundeservice på info@aktivvinter.no eller tlf. 62 78 38 16.

Dersom det er en feil i våre opplysninger har du mulighet til å få dem rettet slik at vi har de riktige opplysningene. Du har også rett til å få opplysningene utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format (dataportabilitet). Dersom du ønsker å endre i personopplysningene vi har om deg er du velkommen til å kontakte oss på nevnte e-epostadresse eller telefonnummer. 

Hvis du ikke ønsker at vi skal behandle dine personopplysninger lengre, eller at vi skal begrense behandlingen av disse opplysningene, kan du sende oss en anmodning til overnevnte e-postadresse.

Dine opplysninger (untatt den epostadresse, hvis du har gitt samtykke til behandling av den med hensikt å motta tilbud) vil bli slettet i henhold til bokføringslovens krav. 

Hvis du ønsker å trekke samtykket ditt til behandling av din epostadresse (så vi kan sende deg vårt nyhetsbrev og relevante tilbud), kan det til enhver tid skje ved å trykke på linken for avmelding i nyhetsbrevet. 

8.1 Retten til å bli glemt

Den nye persondataforordningen som trådte i kraft 25 mai 2018 sikrer deg rettet til å bli glemt. Det vil si at du har krav på at AktivVinter.no fjerner personlige data som du ikke lenger ønsker skal være offentliggjort, behandlet eller oppvebart. 

Du kan få slette dine personlige opplysninger ved å kontakte vår kundeservice. 

9. Databrudd

AktivVinter.no er forpliktet til å anmelde brudd på persondatasikkerheten og vil i tilfelle av dette kontakte det danske datatilsynet uten unødvendige forsinkelser og senest 72 etter at den databeskyttelsesansvarlige er blitt informert om bruddet. 

AktivVinter.no har prosesser som løpende sjekker om det har vært databrudd og vi har utarbeidet en beredskapsplan for håndtering av en slik situasjon. 

10. Dokumentasjonsplikt

AktivVinter.no stiller gjerne all nødvendig dokumentasjon til rådighet for relevante myndigheter. Inkludert, men ikke begrenset til: 

- Databehandleravtaler
- Prosessbeskrivelser
- Databeskyttelsespolitik
- Datamapping
- Personalehåndbok
- Beredskabsplan for databrudd
- Dokumentasjon for at data er lovlig innsamlet

11. Cookiepolitikk

Denne hjemmesiden bruker cookies i henhold til formålen nevnt under. En cookie er en liten tekstfil som lagres i nettleseren og for å kunne gjenkjenne dataen din ved tilbakevendende besøk. Der er ingen personlige opplysninger gjemt i våre cookies og de kan ikke inneholde virus.

Deklarasjon av hjemmesidens bruk av cookies

Formål med bruk av cookies på hjemmeside: Intern / 1. parts cookies Ekstern / 3. parts cookies
Teknisk funksjonalitet ja ja
Trafikkmåling ja nei
Annonseavvikling (frekvens, brukermåling o.lign.) ja nei
Adferdsbasert individuelt målrettet annonsering nei nei

Så lenge opbevares cookies
Cookies slettes av seg selv etter et vsist antall måneder (kan variere), men de fornyes etter hvert besøk.


Sånn sletter du cookies
Cookies som du har akseptert kan enkelt slettes. Hvis du bruker en PC og har en oppdatert nettleser, så kan du i de aller fleste tilfeller slette cookies og historie/persondata gjennom å trykke CTRL + SHIFT + DELETE. Hvis denne snarveien ikke fungerer, eller hvis du bruker MAC, så skal du først finne ut av hvilken nettleser du bruker, deretter slette cookies.

Husk: Hvis du bruker flere nettlesere skal du slette cookies i dem alle sammen

Her er linker til hvordan du fjerner cookies på de mest brukte nettleserne.

Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/nb-no/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox:
https://support.mozilla.org/no/kb/slett-informasjonskapsler-fjerne-informasjon-netts

Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=no


Sånn unngår du cookies
Du har alltid muligheten til å avvise informasjonskapsler på din computer gjennom å endre instillingene i din browser. Disse instillingene finnes på ulike steder avhengig av hvilken browser du bruker, men på de aller fleste nettlesere finner du dem under "instillinger". Du skal være oppmerksom på at hvis du avviser informasjonskapsler så er det mange tjenester og funksjoner som ikke kan brukes fordi de forutsetter at hjemmesiden kan huske valgene du tar. Dette gjelder både vår hjemmeside, AktivVinter.no, og de aller fleste andre hjemmesider. 


Hva brukes cookies til på vår hjemmeside
Cookies brukes til å føre demografiske og brukerrelaterte statistikker på våre brukere for å kunne tilpasse innhold og annonsering best mulig.


Google Analytics (trafikkmåling)
Hjemmesiden bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på hjemmesiden.

Du kan fravelge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Annonsenettverk
Hjemmesiden bruker følgende annonsenettverk:

  • Google

Det er mulig å fravelge at du inngår i en rekke annoncenettverk som deler opplysninger på tvers av forskjellige nettverk. Du kan finne listen her: http://www.youronlinechoices.com/nor/dine-valg

12. Endringer i privatlivspolitikk

Den hurtige utviklingen av internettet betyr at endringer i vår behandling av personopplysninger kan bli nødvendige. Vi forbeholder oss derfor retten til å oppdatere og endre nærværende retningslinjer for behandling av personopplysninger.

I tilfelle av vesentlige endringer gir vi deg beskjed i form av en synlig beskjed på hjemmesiden.

13. Mulighet for klage

Hvis du ønsker å klage over AktivVinter.nos behandling av dine personopplysninger kan du sende en skriftlig henvendelse til skriftlig henvendelse til vår postadresse: Datatilsynet, Postboks 458 Sentrum, 0105 Oslo.