Guide: De mest snøsikre destinasjonene i Europa

Vi har laget en liste over skiområder, hvor snøsikkerheten er topprioritet, sånn at dere trygt kan booke ferie – uten bekymringer om værgudene er med dere eller ei!

Vi elsker alle kalde solskinnsdagene i et vinterparadis dekket med masse snø, hvor forholdene bare er perfekte. Været er dessverre bare slik at vi ikke har så mye makt over det.

Derfor vet vi at hvert år, før vi nordmenn skal på skiferie, foregår masse neglebiting, samt daglige besøk på ski områdets webcam. For hva hvis det ikke kommer nok snø?

Se den komplette listen over skiområder, hvor snøsikkerheten er topp.

Østerrike

Ötzal

Med sine to isbreer, 150 kilometer bakker og en skisesong som varer fra slutten av september og helt til mai, er Sölden i Ötztal et område som skal vurderes hvis man er bekymret for om det er nok snø, når man skal avsted.

Skiløpet foregår opp til ca. 3.300 meter, og byen som ligger i 1.350 meters høyde, har alt man kunne ønske seg av restauranter, hotell, barer og badeland samt mulighet for å dyrke mer enn 30 forskjellige sportsgrener utenfor bakken.

Lengre oppe i Ötztal ligger Hoch- og Obergurgl, som ikke har isbreer, men kan skryte av at de kunne dekke hele området med kunstsnø, hvis snøværet uteblir!

Hintertux

En liste over snøsikre områder er ikke komplett før Hintertux-breen er nevnt. Sesongen varer 365 dager, hvor barnefamilier, freestylere, og bare generelt alle kan få tilfredsstilt deres trang til å stå på ski.

Området er med sine over 60 kilometer bakker (18 om sommeren) langt fra det største på listen, men det ligger likevel ganske nærme Mayrhofen og resten av Zillertal, som i høysesongen tilbyr knapt 500 kilometer skiløp. Spesielt Mayrhofen kan være et godt sted å bo, da det er superhyggelig, og kun ligger 15 minutter fra Hintertux.

Zell am See

Kaprun og Kitzsteinhorn bre-området ligger nær Zell am See i Salzburgerland. Byen ligger i behagelige cirka 750 meters høyde, mens skiområdet strekker seg helt opp til over 3.000 meters høyde.

Byen er hyggelig og de godt 130 kilometer løypene skulle være nok til at holde de fleste skiløpere smilende i en ukes tid. Grunnet den høye beliggenheten og breene er det her et sikkert valg, for alle som vil avsted tidlig eller sent i sesongen!

Frankrike

Espace Killy

Skiområdet Espace Killy, hvor byene Tignes og Val d’Isère ligger, kan skryte av 300 kilometer bakker, plassert mellom 1.550 meter og 3.455 meters høyde over havets overflate.

Begge stedene har breer, hvilket betyr at sesongen her varer fra slutten av september til midten av mai – og så har de også åpent for sommerski! Espace Killy har alltid nok snø!

- Finn reiser til Espace Killy hos Nortlander

Val Thorens

Neste på listen over snøsikre, franske kjempe områder finner vi Val Thorens som ligger i Les 3 Vallées (De 3 Daler).

Val Thorens er med sine 2.300 meter Europas høyestliggende skiby og har i seg selv 150 kilometer løyper, som ligger opp til 3.230 meter. Kjøper man heiskort til hele Les 3 Vallées, har man pludseligt 600 kilometer sammenhengende løyper.

Området er dessuten kjent for å ha mer snø enn de fleste andre steder i Alpene, og har åpent fra november til mai.

- Finn reiser til Val Thorens hos Nortlander

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes fortjener, med løyper som går helt opp til 3.560 meter fra byen i 1.280 meter, bestemt også å bli nevnt. Her er sesongen 9 måneder lang, hvilket betyr at du aldri behøver å bekymre deg om snøen, når dette er din valgte destinasjon.

De mer enn 200 kilometer verdensklasse løypene sørger også for at dine bein er godt mørbanket, når du først kommer hjem på kvelden.

Schweiz

Zermatt

Zermatt tilhører den eksklusive klubben av skiområder som tilbyr 365 dagers skiløp om året. Det er også verdt og nevne at skiløpet går helt opp til 3.883 meter over havets overflate, hvilket gir Zermatt det høyeste heisservice skiløp i Europa.

Området er forbundet med Cervinia i Italia og til sammen har de hele 334 kilometer løyper, samt noe av den beste offpiste Europa kan tilby – hva enn det skal være heisservice, ved hjelp av helikopter (heli-skiing) eller som skitouring. Dessuten er verdens kanskje mest fotogene fjell, Matterhorn, alltid i baggrunden!

Verbier

Verbier er en del av Les 4 Vallées (De 4 Daler), som kan tilby over 400 kilometer løyper plassert mellom 1.500 og 3.330 meters høyde. Det er ikke det mest økonomiske området på denne listen, men kan tilby verdensklasse skiløp til alle nivåer, luksus på alle fronter og høy snøsikkerhet!

Andermatt

Andermatt kommer, som det eneste skiområde som ligger under 3.000 meter (toppen ligger i 2963 og byen i 1436 meter), med på denne listen. Det gjør den, fordi det ligger et enestående sted i forhold til å samle inn snøstormer.

Når resten av alpene skriker etter snø, sitter de ofte og ler i Andermatt. Byen er en sjarmerende, rolig Schweizisk fjellby, hvilket betyr at løypene ikke fra er proppfulle, men den er under heftig utvikling, og vil innenfor de kommende årene bli mer og mer et stort resort. Andermatt passer best til øvde skiløpere.

Italia

Cervinia

Cervinia er uten sammenligning det mest snøsikre skiområde i Italia. De 150 kilometer løypene ligger mellom ca. 1500 og 3500 meters høyde, og selv om området ikke i seg selv har en isbre, så henger det sammen med schweiziske Zermatt, som har en stor isbre, og som plutselig gir området 334 kilometer løyper. Området er åpent fra oktober til mai.

- Finn reiser til Cervinia hos Nortlander

Passo Tonale

Passo Tonale har de seneste årene blitt oppdaget av de store reiseselskapene. Byen er fortsatt ikke kjempestor, men det er 120 kilometer blandet løyper, som spesielt familier kan nyte. Det er også viktig at området ligger høyt (1.884 – 3.100 meter) og har isbreer i seg. Sesongen starter allerede i oktober.

Sverige

Åre

Åre, som ligger ca. 900 kilometer nord for Göteborg, er muligens Sveriges beste skiområde. Toppen ligger over 1.400 meters høyde og det er over 1.000 høydemeter fordelt på 93 kilometer løyper ned til byen.

Snøsikkerheten her er mer eller mindre helt i topp, idet området ligger ganske nordlig, men husk de lange underbuksene – kommer du midt på vinteren, kan det være en smule kaldt!

Sälen

Sälen er en sammenslutning av flere skiområder (ikke sammenhengende), plassert små 500 kilometer nord for Göteborg. Her er ski-in & ski-out i fokus. Det mest varierte skiløpet finner man i Kläppen, som også er det første området man møter.

Fallhøyden i disse områdene er ikke kjempestor (Kläppen har ca. 400 meter), men snø-sikkerheten er høy, og Kläppen tilbyr Skandinavias største snø-park.

Idre Fjäll

Idre Fjäll har 41 kilometer løyper, som passer til de fleste, men hvor spesielt familier vil føle seg godt tilpas. Idre ligger såpass langt nordpå til at sesongen starter midt/slutt november, og varer inntil mai.

Det er masse koselige svenske hytter, godt skiløp og aktiviteter både på og av fjellet for å underholde hele familien hele ferien. Destinasjonen har også en nevneverdig snø-park til gruppens våghals.

Skrevet av: Frederik Mikkelsen

Sist oppdatert: 31/10/2023

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.