Skitrening: Gratis program og videoinstruksjon

Kom i form til skiferien, så får du også en bedre ferie. Med den riktige skitreningen unngår du ømme ledd og muskler. Disse øvelsene hjelper deg med å bli klar til skiferien.

Alpint skiløp blir morsommere og sikrere, hvis du er i god fysisk form. Du får energi til å bruke lengre tid i bakkene, du har flere krefter i de musklene som du benytter på ski, du styrker din balanse og koordinasjon - alt i alt får du bare en mye bedre skiferie.

Treningsøvelser på video

Vi har fått videoer fra en dansk skiekspert - så spiss ørene, for han snakker ikke norsk.

7 gode øvelser

Vi har derfor funnet en rekke øvelser til ski, så du kan få trene deg klar til skiferien.

#1 Lunges på benk

Baklår og rumpa brukes hyppig, når vi står på ski. Denne øvelsen trener akkurat disse viktige muskelgruppene.

#2 Håndliggende kneløft

Spenstigheten i mageregionen er vesentlig, når vi kjører ned bakkene. Her er en øvelse, som styrker magemuskulaturen.

#3 Squats (med utfordringer)

Det er knærne som styrer de vertikale bevegelsene når vi står på ski. Hvis du gjør squats, styrkes muskulaturen omkring knæets ledd og forlår.

Bonus Note: Mange synes at det er vanskelig å utføre en "flott squat”. Hvis du syns det er vanskelig, bør du prøve å variere din utgangsposisjon (bredde fx), helt til du finner det som fungerer for deg.

#4 Kneøvelser med ball

Stabilitet rundt knærne er essentielt når vi står på ski. Her er en øvelse, som styrker knærne, og samtidig trener opp balansen i kroppen.

#5 Ryggøvelse på gulv

Når vi står på ski, er stabilitet i ryggen veldig vigtig. Her er en øvelse, hvor du enkelt kan trene funksjonene og muskulaturen i ryggen.

#6 Skisvingsøvelsen

Her er en øvelse, som minner mye om 'ekte' skiløp. Med litt utstyr fra det lokale fitness senteret, kan du lett trene balansen og muskulaturen, som blir brukt når man svinger på ski.

#7 Ted Ligerty ryggøvelse

Den store vinnende amerikanske landslagsutøveren, Ted Ligerty, har funnet en god øvelse til trening av korsrygg og høy rygg. Se her, hvordan du styrker ryggen til skiløpet.

Treningsvarianter

Det er mange måter du kan trene på før skiferien, grunnleggende er mosjon godt, desto bedre kondisjon, desto mer overskudd har du på ski. Svømming, løp, sykling - mulighetene er mange.

Med litt planlegging er det enkelt å få innarbeidet trening i hverdagen. Syklen til og fra jobb, for mange kan det være raskere enn bilen/bussen, det er helt sikkert billigere og så er det mye sunnere for deg og miljøet.

- Finn utstyr til trening og skiskader.

Skrevet av: Frederik Mikkelsen

Sist oppdatert: 31/10/2023

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.