Skitøy til barn » Les anbefalinger og se gode tilbud

Se skitøy til barn hos AktivVinter.no

I denne store “skitøy til barn” guide kan du lese gode råd om kjøp av skitøy til din gutt eller jente.

Vi går igjennom de viktigste typer klær i ditt barns skiferiegarderobe og gir deg anbefalinger til funksjonelle skijakker, gode skibukser og andre gode plagg til skiglade barn.

Skitøy i lag gjør gutter og jenter glade

Når du kjøper skitøy til ditt barn, så tenk alltid i lag. Jo flere lag skitøy, desto enklere kan du og ditt barn justere påkledningen, så barnets skitøy alltid matcher skivær og aktivitetsnivå. Les mere om inner-, mellom- og ytterlag lengre nede.

Aldri skitøy i bomull

Bomull er både mykt og behagelig. Det egner seg bare overhodet ikke til skiløp og andre utendørs aktiviteter på vinteren. Skitøy i bomull er derfor bannlyst. Bomull suger fukt til seg og tørker veldig tregt. Det gir våte, kalde og sutrete barn. Hold deg derfor alltid til polyester, polyamid, nylon, elastan og andre kunststoffmaterialer. Polyester er dog ikke bare polyester. Også her er det stor forskjell på kvalitet og priser.

Bra skitøy til barn koster

En billig skijakke fra den lokale butikken er veldig sjeldent den beste løsning, når din gutt eller jente skal ha nytt skitøy. Det er en klar sammenheng mellom pris og kvalitet på skitøy til barn. Gode skijakker og skibukser til barn holder en høy bruktverdi og er enkle å selge igjen.

Barneskitøy fra populære kvalitetsmerker som Helly Hansen, Isbjørn, Diel og Kilpi gir barna dine flere gode opplevelser i fjellet. Hvis budsjettet er stramt, kjøp da heller godt skitøy til barn på salg eller tilbud hos f.eks. AktivVinter.no.

Velg fargerikt skitøy til din gutt eller jente 

Skitøy til barn i kraftige og klare farger, gjør det enklere for både deg og andre skiløpere å få øye på dine barn på pistene. Pink, rød, gul, turkis, grønn eller oransje er gode farger til barns skitøy.

Barnevennlig skitøy - lag for lag

Her er en gjennomgang av “lag-på-lag” prinsippet, som er godt å bruke, når du skal kle barnet ditt på til skiløp.

Skiundertøy til barn (innerste lag)

Unge skiløpere bør være iført et sett tettsittende, men ikke stramt, skiundertøy. Ull (og spesielt merinoull) isolerer og holder veldig godt på varmen. Skiundertøy i ull har dessuten gode svettetransporterende og luktdempende egenskaper. Barnets svette lagres ikke i ullen, men fordamper videre gjennom de øvrige lag skitøy. Dermed unngår du at barnet ditt blir vått og kaldt.

Det finnes skiundertøy til barn i forskjellige materialer, størrelser og prisklasser. Det beste skiundertøy i ull krasser ikke og er veldig slitesterkt. Et eksempel på varmt skiundertøy i ull til både gutter og jenter er Helly Hansen.

Andre ganger er skiundertøy i et tynnere og kjøligere materiale nok til å holde barnet ditt tørr og varm.

Mange barn er iført skiundertøy fra morgen til kveld på hele skiferien. Det kan derfor være en fordel å kjøpe flere sett, så det kan skiftes litt underveis.



Fleece og skipulli til barn (mellomlag)

Ditt barns mellomste lag skitøy skal isolere og samtidig være pustende. En fleecegenser eller en skipulli i barnestørrelse er ofte et godt mellomlag til ditt barns overkropp. Også her er bomull forbudt.

Pass på at mellomlaget ikke blir for tykt. Ved temperaturer rundt frysepunktet kan de mest aktive barn klare seg med bare skiundertøy og en skijakke med fôr.

Hvis ditt barn står på ski i en skalljakke (en skijakke uten innsydd for), er et tykt og isolerende mellomlag til overkroppen naturligvis en nødvendighet.

De fleste skibukser til barn er med innsydd fôr. Ofte er et par forede skibukser supplert med et par gode skiunderbukser og skistrømper nok til at barnas ben og føtter holder varmen i fjellet.

-Se skitrøyer/mellomlag her

Skijakker til barn (ytterste lag)

Som ytterste vern mot snø og vind trenger dine barn en god skijakke. Skijakken skal være vannavvisende, vindtett og pustende. Skijakker til barn bør dessuten ha vindtette og vannavvisende glidelåser med store håndtak, som er enkle å hive opp og ned med skihansker på.

De beste barneskijakker har pudderskjørt i midjen og mansjetter ved håndleddene, som holder både snø og vind ute. En liten glidelåslomme på venstre erme er ideell til oppbevaring av heiskortet.

Unngå jakker med dunfyll. En dunjakke er for varm og ditt barns kropp kan ikke ånde i den.

Anorakker er også upraktiske som skijakker til barn, da ditt barn enkelt skal kunne ta jakken av og på.

Vinterdresser er heller ikke bra til skiløp, da de ofte er smale i benene og dermed ikke kan trekkes over ungenes skistøvler.

En tradisjonell skijakke til barn er best. Du trenger allikevel å ha to barnejakker med på skiferie uansett, så den ene kan tørke, mens den andre er i bruk.

-Se skijakker til barn her

Skibukser til barn (ytterste lag)

Skibukser til barn skal være vind- og vannavvisende og må veldig gjerne ha forseglede sømmer. Slik unngår du best at styrt eller slapsete skiføre gjør barnet ditt vått og kaldt.

Det er en fordel, hvis barnets skibukser har brede seler og høy midje. Skibukser med høy midje og høy rygg gjør det vanskeligere for snø å snike seg opp under skijakken og ned i skibuksene.

Skibukser til barn bør dessuten alltid være så brede i bunnen at de enkelt kan trekkes over barnets skistøvler og barnet dermed kan unngå snø i støvlene.

Ekstra polstring og forsterkninger på skibuksenes kne, hofter og bak gir økt beskyttelse ved styrt og øker levetiden på ditt barns nye skibukser.

Her på redaksjonen har skribentens egne barn gode erfaringer med merkene Diel og Kilpi som produserer gode skibukser til barn til priser, som er til å betale.

-Se skibukser til barn her

Skihandsker, skistrømper, goggles og halser

Varme og vanntette skihandkser til barn

Et par gode skihansker til barn er en av de allerviktigste ting i ditt barns garderobe til skiferien. Våte og kalde fingre ødelegger raskt humøret hos de yngste skiløpere.

Skivotter fra eksempelvis Cairn er opplagt til mindre barn, som allikevel trenger hjelp fra mamma eller pappa, når skihjelmen skal spennes og skiene skal klikkes på.

Skihansker er et bedre valg til litt større barn, da barn med skihansker har bedre fingermotorikk og dermed lettere kan sjonglere rundt med skihjelm, skigoggles og annet skiutstyr.

Skihansker til barn bør aldri inneholde bomull. Materialer som lær, ull, GORE-TEX eller andre kunststoffmaterialer er klart å foretrekke. Forvent at et par gode skihansker til barn koster fra cirka 600 kroner og oppover.

Hvis kvalitet betyr mer enn pris, så kast et blikk på Hestras Army Leather Heli Ski Junior skihansker til barn.
Sørg alltid for å ha to par hansker med til barnet ditt, når dere reiser på skiferie. Det par hansker, som brukes på pisten er ofte våte, når dagens skiløp er over.

-Se skihansker til barn her

Skistrømper og skisokker til barn

Skistrømper eller skisokker i ull holder dine barns føtter tørre og varme i skistøvlene.
Sørg for å kjøpe anatomisk korrekte skistrømper, hvor det er forskjell på høyre og venstre sokk.
Ha alltid flere par barneskistrømper med på skiferie, så du kan skifte, når det første par blir vått eller lukter vondt.
Kjøp hvert par skistrømper i forskjellige farger. Når hver enkelt sett skistrømper har sin egen farge, da er det enklere å parre høyre og venstre sokker korrekt etter vask og tørk.

-Se skistømper til barn her

Skigoggles til barn

Barn trenger også gode skigoggles, når de står på ski. Et par goggles i barnestørrelse beskytter ditt barns øyne mot solens ultrafiolette stråler og sikrer et godt utsyn i både solskinn og snøvær.

Tradisjonelle solbriller i plast eller metall er en veldig dårlig løsning. Barnet ditt risikerer å bli skadet ved styrt. Vanlige solbriller har dessuten problemer med å holde snøfnugg ute, når det snør og de dugger lett.

Et par fornuftige goggles til barn koster fra cirka 300 kroner og oppover.

Vi har gode erfaringer med Cairn og Demon, hvor du får mye verdi for pengene.

-Se skigoggles til barn her

En hals

Hvis barnet ditt ikke allerede har en hals i sin vintergarderobe, da er skiferien en opplagt leilighet til å anskaffe seg en. En hals et stykke stoff, ofte ull eller fleece, som er sydd sammen og kan trekkes over hodet og plasseres rundt barnets hals. Halsen beskytter mot den vind og kulde, som ellers vil avkjøle ditt barns hals og overkropp. Også voksne skiløpere kan ha stor glede av en hals.

Det finnes halser i et utall av størrelser, farger og materialer. Velg en hals laget i kunststoff eller ull. Bomull er forbudt på pisten, da det suger fukt og svette.

-Se halser til barn her 


Kjøp barnas skiutstyr i denne rekkefølgen

Et komplett sett skitøy og skiutstyr til en gutt eller jente løper lett opp i 10.000-12.000 kroner. Vi foreslår at du kjøper tingene i nedenstående rekkefølge.

Før barnets første skiferie

Resten av skitøyet og skiutstyret må dere enten låne eller leie. Barnets vanlige vinterjakke kan brukes som skijakke på den første skitur.

Hvis din gutt eller jente mot forventning aldri vil på skiferie igjen, da er det bare barnets goggles, som ikke riktig kan brukes til andre formål.

Før barnets andre skiferie

Med mindre dere reiser på skiferie mange ganger hvert år, bør barneski, barneskistøvler og barneskistaver alltid leies på skisportsstedet. Det er enklere i forhold til transport – og billigere samlet sett.

Skitøy til barn - salg, outlet og tilbud 

Ofte er det billigst å kjøpe skitøyet i siste halvpart av vintersesongen, typisk fra uke 7 og fremover. En del skibutikker og webshops har dog også gode tilbud til jul og i forbindelse med salg i begynnelsen av januar.

-Se gode tilbud på skitøy til barn her

Skrevet av: AktivVinter.no

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.