Kjøp av skitøy

Du får også anbefalinger av populære merker og gode produkter innen følgende kategorier av skitøy:
Les også: Guide til kjøp av skiutstyr https://aktivvinter.no/blog/skiutstyr

Tenk i lag, når du velger skitøy

Når du velger tøy til din neste skiferie, bør du tenke i lag. Været på fjellet er omskiftelig, og lagdelt tøy gjør det enklere for deg å tilpasse tøyet til både vær og aktivitetsnivå. Dermed kan du enklere regulere din kroppstemperatur. Godt skitøy kan eksempelvis sammensettes av:



Fire gode råd om valg av skitøy


Godt skiundertøy gjør din skidag morsommere

Erfarne skiløpere vet at godt skiundertøy er en viktig del av et godt sett skitøy. Skiundertøyet skal holde din kropp tørr og passe varm. Skiundertøyet skal holde på varmen, men samtidig tillate din kropp å puste. Svetten skal effektivt transporteres bort fra kroppen, når det er nødvendig.

Hvis du er litt frossen av deg, kan du med fordel velge skiundertøy, som primært eller utelukkende er laget i ull. I denne kategori av varmt skiundertøy er mine egne favoritter Helly Hansen og Ulvang.

Korte skiunderbukser er praktiske, da du unngår, at de irriterer og gnager i skistøvlene. Skiundertøy laget i det dyrere merinoull klør ikke og lukter bedre og er pengene verdt.

Hvis du lett holder varmen, kan du ofte nøyes med et tynnere sett skiundertøy i et syntetisk materiale som f.eks. polyester eller polypropylen. Jeg fryser lett, men på varme dager står jeg på ski i Helly Hansen Comfort Light skiundertøy.

Kjøp skiundertøy til herrer hos AktivVinter.no her
Kjøp skiundertøy til damer hos AktivVinter.no her
Kjøp skiundertøy til barn hos AktivVinter.no her

Ullne skistrømper er bare best

Intet slår et par gode ullne skistrømper. Skistrømper av ull er behagelige å ha på, er best til å holde føttene dine tørre og varme og lukter minst mulig.

Skistrømper, både dem i ull og dem i syntetiske materialer, finnes i mange forskjellige kvaliteter, tykkelser og fasonger.

De beste skistrømper er fasongsydde med forskjell på høyre og venstre skistrømpe. Det gjør at skistrømpene trykker og avlaster de rette steder på dine føtter.

Hvis du ofte fryser tærne, selvom du har ullne skistrømper på, da er det IKKE en løsning å ta et ekstra par strømper over eller inni dine skistrømper. Det vil bare redusere blodomløpet i dine føtter og gjøre føttene kaldere, og kulden enda mer pinefull. Du er sannsynligvis nødt til å finne deg et annet par skistøvler, som passer bedre til dine føtter.

Et par av de populære Falke SK2 skistrømper i kombinasjon med gode skistøvler holder mine egne føtter behagelig tørre og varme under nesten alle værforhold.

Kjøp skistrømper til herrer hos AktivVinter.no her 
Kjøp skistrømper til damer hos AktivVinter.no her 
Kjøp skistrømper til barn hos AktivVinter.no her 

Et godt mellomlag holder en god temperatur

Over skiundertøyet er et isolerende mellomlag et godt og praktisk valg.

Hvis du står på ski i en tynn skalljakke (hvilket jeg anbefaler), er en tykk fleecegenser en god løsning på kalde skidager. Min egen favoritt er en tykk og veldig pustende Fleecegenser fra Kilpi eller Helly Hansen.

Når solen skinner fra en blå himmel, og temperaturene er høyere, kan du ofte nøyes med en tynn skipulli mellom skiundertrøyen og skalljakken.

Kjøp mellomlag til herrer hos AktivVinter.no her
Kjøp mellomlag til damer hos AktivVinter.no her
Kjøp mellomlag til barn hos AktivVinter.no her



En skalljakke er den beste skijakken

Når du først en gang har stått på ski i en vann- og vindtett skalljakke i kombinasjon med et pustende og isolerende mellomlag, vil en tykk foret skijakke fremover føles som en dårlig løsning.

Når du bruker en skalljakke som skijakke, velger du bare det mellomlag, som passer til dagens værvarsel og forventede aktivitetsnivå. Med en skalljakke er det enklere å sikre en behagelig temperatur på overkroppen.

Jeg står selv på ski i enten min Helly Hansen skalljakke eller Kilpi Hastar. Begge jakker sørger for å holde vind og vann ute, og er av høy kvalitet.

Kjøp skijakke til herre hos AktivVinter.no her
Kjøp skijakke til dame hos AktivVinter.no her
Kjøp skijakke til barn hos AktivVinter.no her
Kjøp skalljakke til herre hos AktivVinter.no her
Kjøp skalljakke til dame hos AktivVinter.no her

Svarte skibukser holder lengst 

Hvis det skal spares på budsjettet til innkjøp av nytt skitøy, da er skibuksene det stedet, du best kan velge en billigere løsning, uten at du nødvendigvis angrer på det etterpå.

Et par skallbukser fra eksempelvis Helly Hansen med Gore-Tex eller tilsvarende vind- og vanntett membran er det beste og dyreste valget. Jeg er selv virkelig glad for mine Helly Hansen skallbukser.

Men du kan også fint overleve en ukes skiferie med et par forete skibukser fra f.eks. Diel, Helly Hansen, Kilpi. Spesielt hos Diel får du høy kvalitet for pengene.

Her er ytterligere en håndfull gode råd om valg av skibukser:
Kjøp skibukser til herre hos AktivVinter.no her
Kjøp skibukser til dame hos AktivVinter.no her
Kjøp skibukser til barn hos AktivVinter.no her

Skihansker av ku eller kunststoff

Undervurdér ikke viktigheten av et par gode skihansker.

Kalde fingre (og tær) har ødelagt mange ellers gode skidager.

Uansett om du velger skihansker i kunststoff eller lær, er du dog nødt til å inngå et kompromiss mellom deg selv og dine skihansker.

Skihansker med fem fingre gir deg den beste finmotorikk, men kan gi kalde fingre, hvis du nemt fryser, eller når snøstormen raser.

Skihansker med tre fingre (og i enda høyere grad skivotter) er varmere, men gjør det vanskeligere for deg å betjene glidelåser,
GoPro-kameraer og annet utstyr i fjellet.

I min egen skiferiebagasje pakker jeg alltid mine 3-fingrede “hummerhansker” fra Hestra og et par ekstra Hestra innerhansker i merinoull til de allerkaldeste dager.

Kjøp skihansker til herre hos AktivVinter.no her
Kjøp skihansker til dame hos AktivVinter.no her
Kjøp skihansker til barn hos AktivVinter.no her

Skrevet av: AktivVinter.no

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.