Skistaver – Slik velger du den rette stav

Hvor lang skal en skistav være? 

Hvis du stiller spørsmålet “hvor høy skal skistaven min være” til ekspedienten i din lokale skibutikk, eller til kundeservice i en webshop, da er det ikke alltid, at du får det rette svar. Det er dog viktig at din skistavs lengde passer til din høyde, så bruk derfor følgende grunnregel, når du skal velge lengden på skistaver og sikre deg at dine skistaves lengde passer.

Trenger barn skistaver?

Som utgangspunkt trenger barn under 8 år ikke bruke skistaver. Det er dog også et spørsmål om, hvor gode skiløpere barna er. Barn lærer best å stå på ski uten skistaver og barn skal derfor først utstyres med skistaver, når alle de grunnleggende skiteknikker er på plass.

Voksne nybegynnere kan for øvrig også med fordel ta deres første turer på ski uten å bruke skistaver.



Stropper på skistaver - ja eller nei?

Fra fabrikkens side produseres alle skistaver med stropper til håndledd. Det er forskjellige holdninger til om man skal bruke dem eller ikke.

Hvis du ikke har stropper på dine skistaver, risikerer du dog lettere å tape skistavene på vei opp i heisene eller på vei nedover pistene. Det er i høy grad et spørsmål om smak. Velger du dog en Leki skistav, da er det ingenting å være nervøs før. Leki skistaver har et Trigger system som gjør at stroppen kobles av ved et styrt, på den måte unngår du å skade ditt håndledd.

Hos Aktivvinter.no kjører vi med stropper.

Bøyde eller rette skistaver?

Med mindre du er profesjonell skiløper eller er veldig ambisiøs rundt ditt skiløp, bør du velge rette skistaver. Det er også mulig å kjøpe buede skistaver, som knekker 2 ganger på midten.

Dette gjør det mulig for de bøyde stistavers eier å gå ned i en mer aerodynamisk posisjon med skistavene opp langs sidene. Men igjen, hvis du bare er en vanlig skiferiegjest, da dekker vanlige rette skistaver fint ditt behov.

Har du spørsmål til kjøp av skistaver, er det bare å kontakte kundeservice hos AktivVinter.no, som kan fortelle deg alt du trenger å vite.

Se skistaver til voksne hos AktivVinter.no her
Se skistaver til barn hos Aktivvinter.no her

Skrevet av: AktivVinter.no

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.