Skiferie i påsken: 4 ting, du skal være oppmerksom på

Mye mer sol, billigere priser, mer plass på løypene og mulighet for å gjøre et kupp ved å kjøpe nye ski og skiklær.

Påsken er den perfekte anledning til å avslutte en god skisesong med en siste tur i bakken. Hvis du får et par fridager, har du en god lang uke til å bruke i snøen, og det er fine sjanser for å booke en skiferie i påsken til en god pris.

- Find skiferie i påsken hos Nortlander

1: Fem sikre destinasjoner til slalåm i påsken

Her er vårt bud på fem skiområder i fem forskjellige land, hvor du kan suse nedover bakken og få masse snø, selv om kalenderen sier april.

Åre (Sverige)

Mange tenker på de høyeste alpene og det nordligste Norge, når de vurderer en skiferie i påsken - Sverige har faktisk også noe å by på. Åre er et av nordens beste skiområder, og det stenger først i mai.

Her kan du nyte et høyt beliggende svensk skiområde hvor toppen, som ligger cirka 1.400 meter over havets overflate, gir høy snøsikkerhet i påsken.

Hemsedal (Norge)

Hemsedal åpner tidlig i november, og her varer skisesongen ofte til starten av mai - det betyr at det er masse av muligheter for å holde årets siste skitur i Hemsedal.

Her ligger toppen cirka 1.500 meter over havets overflate. Når vi kombinerer den nordlige og høye beliggenheten, får vi god snøsikkerhet om våren.

Cervinia (Italien)

I de tre siste sesongene har Cervinia først stengt skiløpet mellom den 1. og den 9. mai. Det betyr at du kan kombinere slalåm med høy sol (for det meste) og få en fantastisk avslutning på skisesongen.

Her kan du nyte slalåm i verdensklasse og en høy snøsikkerhet i det høytliggende området, hvor det høyeste punktet er 3.500 meter over havets overflate.

Finn en skiferie til påske i Cervinia

Val Thorens (Frankrike)

I fjor kunne du stå på ski i Val Thorens helt til den 8. mai, og det er ingen grunn til å tro at det skulle være noe annerledes denne sesongen. Her ligger skiområdets høyeste topp 3.200 meter over havets overflate.

Det er som regel bedre plass i bakkene i påsken, fordi mange allerede her tenker på sol og sommer. Spesielt franskmenn vender kursen mot havet og stranden, og det gir mye plass i Alpene, der det kan være helt suverent i påsken med masser av sol.

Finn en skiferie i påsken til Val Thorens

Ischgl (Østerrike)

I Østerrike kan du stå på ski flere steder i påsken - du kan eksempelvis dra til Ischgl, hvor det er god snø-sikkerhet helt til mai.

Området er veldig populært blant de som vil ha perfekte løyper og høy stemning. Her er sne sikkerheden på topp, og skiområdet ligger mellom 1.400 og 2.872 meter over havets overflate.

Slalåm, sol og frisk luft er noe alle nyter

2: De beste bakkene på skiferier i påsken

Selv om prisene alltid stiger litt når mange har ferie, har prisene allerede begynt å falle litt hos de forskjellige byråene i påsken. Det er sent på sesongen - og det betyr ofte at det også er lave priser.

Du kan fortsatt spare litt penger og få en ekstra billig skiferie i påsken. Du kan naturligvis spare penger på innkvarteringen og velge en billigere destinasjon - men du kan også sammenligne reiser. 

3: Fare for forbrenning i påsken

Når du drar på skiferie til påske, er dagene en del lengre, og det betyr at solen har fått mer makt, så pass godt på, og bruk masser av solkrem.

Noen bruker lang tid i solstolene på fjellet - noen ganger i bikini, men det krever høy faktor og god smøring. En tredjegradsforbrenning ser ikke bra ut, og gjør nettene forferdelige.

Sol og varme betyr også at du kan sitte utenfor enda lengre og nyte den siste solen på toppen av fjellet, når du er på skiferie i påsken. Deretter kan du kjøre ned, etter at heisene har stoppet å kjøre, hvis du bare sørger for at du kan komme helt ned.

Men husk, at snøen kan være tung i bunn, og kan gjøre den siste nedfart anstrengende - det skal du bare se som en god mosjon ;)

Nede i byen er det fortsatt lunt, og du kan sitte utendørs i skiklærne på caféer og restauranter.

4: Snøsikkerhet på skireisen i påsken

Et tips kan være å velge et høytliggende sted, så det er snø og ikke kun slush ice. I bunnen av bakken kan det være vått og dårlig føre, så det er best å kunne kjøre godt oppe i terrænget.

En god ide vil være å sjekke snø statistikk, samt snø- og vær utsikten for de forskjellige destinasjonene, før du bestiller en skiferie til påske - se vær, snøstatistikker & webcams. Du skal kanskje også vurdere å dra til et skiområde med isbreer eller snøsikre skiområder.


Solstoler klar til å ta imot dere på årets påske skiferie

7 fordeler ved å dra på ski i påsken

Kjøp billig skiutstyr, før du reiser i påsken

Mange butikker holder utsalg på vinterklær og skiutstyr på slutten av skisesongen. Både fysiske og online butikker. Så sjansen for å gjøre en god handel før du skal dra er veldig stor. Se eksempelvis restsalget hos oss.

Hvis du kjøper billig inn, kan hele din skiferie i påsken kanskje bli tjent inn igjen, så du er kledd på til de neste mange skiturene fremover… og med eget utstyr er du nødt til å dra på enda flere skireiser. Det er en win-win situasjon.

Du behøver ikke vente helt til neste sesong. Det er fortsatt skiturer i uke 16 og 17 resten av april, og sommerski på isbreer, før det igjen går løs med den nye store sesongen i november.

Skrevet av: Frederik Mikkelsen

Sist oppdatert: 31/10/2023

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.