6 bra afterski steder i Østerrike og Frankrike

Liker du afterski på den vilde måten, får du syv tips til kule afterski barer i Alpene. Og ja, Østerrike sitter høyt på tronen.

1. Mooserwirt - alle afterskibarers mor

St. Anton, Østrig.

Når Playboy Magazine oppnevner én til å være ”the mother of all aprés ski bars", kan det ikke stå helt dårlig til. Mooserwirt i St. Anton går også for å være Østerrikes kanskje mest populære afterski bar.

Her flyter europop og schlager musikk ut av høyttalerne fra kl halv fire, mens øl og Jägermeister glir ned i store strømmer, og party glade skiløpere tramper rundt på bordene i skistøvler.

Her sendes penger tillitsfullt gjennom mængden opp til baren. Og ølene sendes like fint tilbake. I så store mengder, er det ikke rart at Mooserwirt er det stedet i Østerrike, hvor det selges mest fatøl.

Bonus tips: Er du i St. Anton, så gjør også et stopp på afterski stedet Krazy Kanguruh, som absolutt også er et besøk verd.

2. Kuhstall - kostald med egen fanklubb

Ischgl, Østrig.

Kuhstall er en af Ischgls mest kjente afterski barer. Den er nærmest blitt en institusjon med både fanclub og fanshop. Her er rustikt på den rustikke måte, og bjælkehuset har ikke for ingen grunn fått navnet ”Kostald”.

Men her er det voldsomt hyggeligt. Her serveres østerriksk husmannskost, og her drikkes øl i enorme mengder i to barer, mens en blanding av schlager musikk og mer moderne toner setter ild til stemningen både inne og ute. Det finnes også et kuhstall i Wagrain/Flachau.

3. Hinterhag Alm - 4.000 kroner for en plass ved bordet

Saalbach, Østrig.

Hinterhag Alm er kanskje den mest kjente afterski baren. Her er det flere etasjer med fest, livemusikk og skistøvle dans på bordene. Her spilles alt fra ”Living next door to Alice” og til tyroler-slagere som ”Eisbärs Lied” og ”Anton aus Tirol".

På et tidspunkt vil vertinnen Evi stå på balkongen og spille sin legendariske ”Herzltans” og kaste hjerter, pannebånd og klistremerker ut til afterski folket. Du skal være mer enn heldig for å få en sitteplass etter kl 16, da alle bordene nærmest alltid er reserverte. For å reservere bord skal man forplikte seg til å kjøpe drikkevarer for 400 euro.

4. Hohenhaus Tenne - Europas største afterskibar

Schladming, Østrig.

Med sine tre tusen kvadratmeter fordelt på fem etasjer - med syv barer, et diskotek, scener med live-konserter og DJ´s - er Hohenhaus Tenne ikke mindre enn Europas største afterski-sted.

Her kan det være så stappfullt av festglade mennesker, at man tror det er løgn. Og det ses tydelig at Hohenhaus Tenne er en fest-magnet for hele Schladming/Dachstein. Slagordet her er: Her fødes en stor fest hver dag.

5. La Folie Douce - live saxofon og DJ’s

Val Thorens, Frankrike.

Vi reserverer de siste to afterski stedene til de sydvestlige Alpene, nærmere bestemt Val Thorens i Frankrike. Her finner vi La Folie Douce (Den søte galskap). Det begynte som en restaurantkjede i Val d’Isere. I dag er Folie Douce kjent som et av de mest kjente og livlige afterski-stedene i denne delen av Alpene.

Drar du dit i uke 7, vil du helt sikkert oppleve et hav av DJs, som spiller musikk som får i gang afterski stemningen. Her er det stappet med folk, men du skal uansett unne deg selv å besøke La Folie Douce.

La Folie Douce finnes også i Val d’Isere, Alpe d'Huez, Meribel og St. Gervais.

6. Café Snøsko - syng med på de beste afterski sangene

Val Thorens, Frankrike.

Café Snøsko er vinterens svar på Ibiza, skrev en anmelder for noen år siden. Og det er ikke helt feil. Snøsko er oppfunnet av en franskmann. Men det er en franskmann med blikk for den nordiske øltørst.

På tross av navnet, er det ikke bare kaffe eller chai latte som serveres her når skidagen er forbi.. Men øl i store strømmer.

Selv om Café Snøsko ikke ser ut som noe voldsomt sett utenfra, kan det lett samles omkring hundre mennesker sammen her inne til dansing på bordene.

Skrevet av: Frederik Mikkelsen

Sist oppdatert: 31/10/2023

Kundene våre elsker oss
    
Mer enn 500.000 kunder siden 2003.